EINDHOVEN, 22 januari 2016 – De vraag is niet langer of TSM All Stars kampioen wordt, maar wanneer. Misplaatst optimisme? Geenszins, want TSM versloeg afgelopen vrijdag de nummer twee op de ranglijst, Tantalus uit Eindhoven, met 43-58. Daarmee komt de beste achtervolger van de basketballers uit Maasbracht op vier verlieswedstrijden, terwijl TSM tot dusver alle duels won.

Het was vrijdagavond in de sporthal van de TH in Eindhoven een ontmoeting tussen twee generaties. Het jeugdige en enthousiaste Tantalus met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar en het ervaren TSM All Stars met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Tegen de snelle en behendige spelers van de thuisploeg had TSM het (aanvankelijk) knap lastig. Olivier van Huet, hij speelde een uitermate sublieme partij, had aan zijn tegenstrever, net zo lang, maar minder fysiek, een lastige kluif. Coach Pascal Peeters hamerde er voortdurend op dat Olivier van Huet niet moest opgeven. „Eens zal hij breken”, doelde hij op de tot dan toe uitstekend spelende Louis Meon van Tantalus.

In een van beide zijden prima basketbalwedstrijd gaven de teams elkaar geen duimbreed toe. Tantalus won het eerste kwart met 12-10 en ging ook halverwege (24-22) nog aan de leiding. Coach Peeters herhaalde halverwege nog eens zijn woorden van eerder. Hij zou het gelijk aan zijn zijde krijgen. Tantalus was diep gegaan en zou daarvoor de tol betalen. Olivier van Huet had Louis Meon al op vier fouten weten te brengen en René Korste toonde aanvallend en verdedigend steeds meer zijn kwaliteiten. Het verzet bij Tantalus was zo goed als gebroken. Helemaal toen Ronnie Nederlof meer en meer in de fast-break werd gelanceerd. De thuisploeg moest zich noodgedwongen beperken tot nog enkele stuiptrekkingen. Met fantastisch teamspel trok TSM All Stars uiteindelijk de verdiende overwinning over de streep.

Als TSM All Stars 4 van de 8 resterende duels in winst weet om te zetten, is het felbegeerde kampioenschap binnen. A.s. zaterdag is Boemerang de tegenstander. De wedstrijd in de Andreashal van Maasbracht begint om 19.30 uur. Daarna is er weer een paar weken rust.

Voor TSM scoorden: Ronnie Nederlof 16, Olivier van Huet 13, René Korste 12, Sebastiaan Uuldriks 11, Eric Glaudemans 4 en Robbie Huyskens 2.