MAASBRACHT, 30 januari 2016 – TSM All Stars heeft ook zijn negende duel van de competitie winnend weten af te sluiten. De basketballers uit Maasbracht klopten voorlaatste Boemerang met 49-40. Een beetje basketballer zou denken dat het hier een ruststand betreft. Het duel verdiende derhalve ook niet meer dan een mager zesje. De teneur na afloop… ‘tevreden met de twee punten, maar teleurgesteld over het vertoonde spel’.

Om maar meteen een verklaring voor het bovenstaande te geven… Pas na ruim zeven minuten kon TSM de eerste score op het bord brengen. Weliswaar een prima driepunter van, wie anders ook, René Korste, maar veel te laat. Voeg daarbij een veelvoud aan verkeerde passes en het mager zesje is verklaard.
René Korste knalde er meteen nog een driepunter in en gaf daarmee het zelfvertrouwen bij de tegenstander uit Urmond een stevige knauw. Ook na het eerste kwart (10-5) werd er in de Andreashal van Maasbracht maar mondjesmaat gescoord. Omdat Boemerang eveneens grote moeite had de ring te vinden, kabbelde de wedstrijd rustig voort. Ronnie Nederlof, voor de snelle uitvallen, werd aan zijde van TSM node gemist. En Boemerang bleef, op gepaste afstand, in het spoor van TSM. Pas in het derde kwart, na een time out van coach Pascal Peeters, gaf TSM gas en werd de marge binnen een mum van tijd boven de tien punten getild. Dat was het wel zo’n beetje. Nog een minpuntje was het feit dat Boemerang het laatste kwart met 12-14 naar zich toe trok.

Voor TSM scoorden: René Korste 20, Olivier van Huet 15, Robbie Huyskens 6, Sebastiaan Uuldriks 3, Dennis Maessen 3 en Eric Glaudemans 2.

Na drie wedstrijd binnen twee weken krijgt TSM All Stars weer een paar weken rust. Op zaterdag 27 februari speelt TSM in Maasbracht zijn voorlaatste thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Tracks Parkstad zesde op de ranglijst staat. Wie weet, tot dan.