MAASBRACHT, 9 april 2016 – TSM All Stars heeft in stijl zijn ‘allerlaatste’ competitieduel in de eigen Andreashal afgewerkt. Tantalus uit Eindhoven werd met 64-50 verslagen. Zondag volgt dan de laatste wedstrijd in Urmond tegen Boemerang. Het doel dan zal duidelijk zijn. TSM wil zonder puntverlies de eindstreep halen. Volgend seizoen geen competitie wedstrijden meer. De trainingen echter gaan gewoon door. “Zolang we kunnen lopen en niet met de rollator het veld op moeten, blijven we basketballen”, klinkt het vanuit de spelersgroep.

Even terug in de tijd. Twee jaar geleden, bij de viering van het dertigjarig bestaan van TSM All Stars, werd het idee opgevat om nog eens competitie te willen spelen. Om nog eenmaal kampioen te worden. Zo gezegd, zo gedaan. Dat doel werd enkele weken geleden bereikt. En daarmee is het goed geweest met competitie basketbal in Maasbracht. Alhoewel… Is inderdaad het laatste competitieduel gespeeld? Aan talentjes bij de kinderen van de huidige spelers, ontbreekt het niet. Wie weet? Over een aantal jaren zijn die wellicht in staat het stokje van hun vader over te nemen. Gelukkig, toch nog iets om naar uit te kijken. De tijd zal het leren.

TSM won dan wel met ruime cijfers van Tantalus, toch haperde de machine zaterdagavond regelmatig. Veel balverlies na slordige passes, zekere punten die niet gescoord werden, en scheidsrechters die niet altijd bij de les waren. Maar goed dat Sebastiaan Uuldriks het (soms ver) van buiten de driepuntslijn, prima naar zijn zin had. Vanuit onmogelijke hoeken schoot hij raak. Alleen al daardoor kon TSM de schade in het eerste kwart (11-12) beperkt houden en het tweede kwart (25-23) met voorsprong afsluiten. Die voorsprong werd in de tweede helft gestaag uitgebouwd. Ook al omdat Tantalus zijn draai niet kon vinden. Wat de tegenstander uit Eindhoven ook probeerde, man-to-man, zone of pressing, TSM had het antwoord klaar. Met een tussenstand van 25-12 in het derde kwart gaf de thuisploeg Tantalus de genadeklap.

Voor TSM speelden: Pascal Peeters (coach), Olivier van Huet (captain), Gert van Oost, Eric Glaudemans, Ronnie Nederlof, Sebastiaan Uuldriks, Robbie Huyskens, Jan de Rijk, René Korste, Sascha Schikowski, Ron Puts en Dennis Maessen