MAASBRACHT, 17 jan 2016 – Na de winterpauze is TSM All Stars nerveus van start gegaan. De wedstrijd tegen Aeternitas werd weliswaar met 66-54 gewonnen, tevreden was coach Pascal Peeters allerminst. „Maar als je deze wedstrijden ook weet te winnen, doe je goede zaken voor het kampioenschap.”

TSM All Stars is de enige ploeg in de klasse die nog alle duels gewonnen heeft. Daarna volgt Tantalus uit Eindhoven dat drie keer verloor. Vrijdagavond (19.30 uur) speelt TSM de belangrijke uitwedstrijd in Eindhoven tegen Tantalus.

Fysiek was TSM All Stars zaterdagavond de gasten uit Stramproy duidelijk de baas. Aeternitas toonde zich echter sterk met de driepunters zodat de marge voor de gasten binnen de perken bleef: 19-16. „We lieten ze wel erg gemakkelijk aanleggen voor hun afstandsschoten”, luidde de kritiek na afloop. „We zullen toch een stuk sneller moeten spelen.”

Zo gezegd, zo gedaan, leek het. Halverwege was de marge in het voordeel van TSM opgelopen naar dertien punten: 36-23. Olivier van Huet en René Korste gingen daarbij voorop in de strijd. Maar de thuisploeg was daarna onvoldoende bij de les om een grotere afstand op het bord te zetten. Slordig spel met veel, en onnodig, balverlies volgde. Aeternitas, een uiterst sportieve tegenstander, wilde zich niet zomaar naar de slachtbank laten leiden. Met in het vierde kwart de overwinning zo goed als zeker op zak liet TSM de teugels meer en meer vieren. Dat laatste kwart ging dan ook met 11-17 verloren. De overwinning van TSM was echter geen moment in gevaar geweest.

Voor TSM scoorden: Olivier van Huet: 24, René Korste 20, Eric Glaudemans 8, Sebastiaan Uuldrik 8, Sascha Schikowski 4 en Rob Huyskens 2.