Nederweert, 6 maart 2016. Komende zondag 13 maart speelt TSM All Stars voor het zo felbegeerde kampioenschap tegen Tracks Parkstad uit Heerlen in Hoensbroek (14:30 In de Biessen). Om in deze positie terecht te komen moest eerst wel nog gewonnen worden van Jumping Giants uit Nederweert. In een spannende en gelijkopgaande strijd wisten de mannen uit Maasbracht de wedstrijd uiteindelijk verdiend te winnen met 59 – 63.

Voor aanvang van de wedstrijd wist TSM All Stars niet echt waar het aan toe was. Waar eerder in het seizoen thuis Jumping Giants nog met zeer ruime cijfers werd verslagen stond er nu een mengelmoes van prima jeugdspelers (U22), Heren 1 en 2 in het veld. Die tot ieders verbazing in de competitie de laatste drie wedstrijden wisten te winnen.

Aanvankelijk wist Jumping Giants een kleine voorsprong te pakken en ging het met veel passie in de aanval en rebound. Het keerpunt van de wedstrijd kwam in het tweede kwart. Met meer druk in de verdediging en net dat stapje extra wisten de mannen uit Maasbracht het gat te dichten en ditmaal een gat in het voordeel van TSM All Stars te slaan van tien punten. In deze fase excelleerde Olivier van Huet. IJzersterk in de verdediging en aanvallend heer en meester. Dit in combinatie met prima spel van René Korste en Ronnie Nederlof verklaart de gunstige ruststand van 28-34 in het voordeel van TSM All Stars. Hoewel het tegen het einde van de wedstrijd nog erg spannend werd wist TSM het hoofd koel te houden met geweldig teamspel en de marginale voorsprong van 4 punten over de streep te trekken.

Volgend weekend speelt TSM All Stars dus om het Kampioenschap tegen Tracks. Deze tegenstander werd thuis met 80-43 verslagen, maar deze jonge ploeg kan met de vorm van de dag voor genoeg weerstand zorgen. TSM All Stars zal echter tot op het bot gemotiveerd en gebrand zijn om deze eindsprint met verve af te leggen.

Voor TSM scoorden: Olivier van Huet 18, Ronnie Nederlof 17, René Korste 15, Sebastiaan Uuldriks 8 en Jan de Rijk 5.