MAASBRACHT , 27 februari 2016 – Bij TSM All Stars hebben ze de klok aangezet. De count down richting het kampioenschap loopt. Daarvoor moest zaterdagavond eerst nog een laatste, lastige klip omzeild worden. En dat deden de basketballers uit Maasbracht met verve. Tracks Parkstad was in de Andreashal de tegenstander. Na afloop stond er een 80-43 overwinning op het bord.

Je zou het bij het postuur van Ronnie Nederlof niet meteen verwachten. Maar de flegmatieke aanvaller van TSM All Stars heeft veel weg van een diesel. Hortend en stotend op gang, maar eenmaal op stoom… niet meer te stoppen. Daarbij geholpen door zijn teamgenoten die Ronnie Nederlof met de regelmaat van de klok lanceerden. Vrijwel altijd gevolgd door twee punten voor TSM. Dat was zaterdagavond niet anders.

De uitslag bekijkend, 80-43 (rust 39-18), zou je denken dat die met twee vingers in de neus tot stand is gekomen. Terugkijkend mag je dat wel stellen. Maar toch, zonder slag of stoot kwamen de cijfers niet op het bord. Althans in de openingsfase. TSM had aanvankelijk moeite met het jonge, en toch fysieke Tracks. De tegenstander uit Heerlen, sterk in de rebound, zat de basketballers uit Maasbracht de hele wedstrijd fel op de huid. Pas in het tweede kwart, na een 14-7 tussenstand, kreeg TSM All Stars daar meer en beter vat op. Dat was meteen ook aan de score, die sneller en sneller opliep, te merken.

Toch zag niet alleen coach Pascal Peeters dat het spel bij zijn team korte fases van onachtzaamheid vertoonde, waarbij de score stokte. Te kort voor Tracks om ook nog maar een moment terug in de wedstrijd te komen. Toen later ook nog bleek dat TSM het conditioneel beter voor elkaar had dan de gasten, was het hek van de dam. Koren op de molen voor Ronnie Nederlof die zich naar hartenlust kon uitleven.

Het duel tegen Tracks was de voorlaatste thuiswedstrijd van TSM All Stars. De volgende en laatste wedstrijd in de Andreashal (tegenstander Tantalus uit Eindhoven) vindt pas op zaterdag 9 april plaats. Daarvoor speelt TSM vier uitduels. In één daarvan moet dan de titel veilig gesteld worden. Zondag wacht in Nederweert hekkensluiter Jumping Giants. Een week later volgt de return tegen Tracks (in Hoensbroek). Daar moet HET dan gaan gebeuren. Mocht het onverhoopt niet lukken, krijgt TSM All Stars daarna nog vier extra kansen.

Voor TSM scoorden: Ronnie Nederlof 39 (5 driepunters), Sebastiaan Uuldriks 17 (3 driepunters), René Korste 11 (3 driepunters), Eric Glaudemans 5, Sascha Schikowski 4, Robbie Huyskens 2 en Jan de Rijk 2.