MAASBRACHT, 28 november 2015 – Met aan duidelijkheid niets te wensen overlatende cijfers heeft TSM All Stars zaterdagavond afgerekend met hekkensluiter Jumping Giants. De basketballers uit Nederweert weerden zich kranig, maar kregen in de Andreashal van Maasbracht geen poot aan de grond: 128-31.

Vraag blijft wie er met zo’n zege iets opschiet. Voor TSM was het leuk, maar het was opvallend hoe laconiek Jumping Giants met de afstraffing omging. Wellicht konden ze niet anders. Met slechts vijf spelers en dus geen wissels of coach op de bank, stond de winnaar eigenlijk al voor aanvang vast. De enige tegenstand die TSM in de wedstrijd ondervond, was in de eerste minuten. Jumping Giants pakte brutaal een 6-7 voorsprong. Daarmee was de koek dan ook op. TSM kon zich in het verdere verloop van de wedstrijd naar hartenlust uitleven. Na 30-9 in het eerste kwart werd met 57-14 de rust bereikt.
Met de ene na de andere perfecte pass vonden de spelers van TSM All Stars Ronnie Nederlof. Die scoorde in de fast break aan de lopende band en tekende voor een recordaantal van 52 punten. De score van TSM had met gemak hoger kunnen uitvallen, ware het niet dat de nodige vrije (schiet-) kansen geen punten opleverde. Echter, een kniesoor die daar op let. De aanvallen van Jumping Giants, werden veelal verijdeld nog voordat er überhaupt sprake was van kansen.
Als TSM All Stars op zaterdag 19 december in de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in Geldrop op EBCG treft, zal het zeker niet zo gemakkelijk gaan. Inzet is dan in elk geval de koppositie.

Voor TSM scoorden: Ronnie Nederlof 52, Olivier van Huet 37, René Korste 23, Sascha Schikowski 8, Robbie Huyskens 6 en Jan de Rijk 2.