MAASBRACHT, 21 november 2015 – Ook de vierde wedstrijd van het seizoen heeft TSM All Stars in winst weten om te zetten. Tegen Jumpers uit Venray werd het vrijdagavond (laat) 75-58. Daarmee zijn de basketballers uit Maasbracht, met Tantalus uit Eindhoven, als enige nog ongeslagen.

Na een, zeker voor herhaling vatbare, vrijblijvende basketbaltraining, voor de jeugd uit Maasbracht, was het de beurt aan de mannen van coach Pascal Peeters voor het inhaalduel tegen Jumpers. Deze wedstrijd kon eerder niet plaatsvinden omdat de Andreas sporthal in Maasbracht bezet was. De voortekenen waren niet zo gunstig. Zeker bij het zien van de ‘reuzen’ uit Venray. En ook omdat coach Peeters geen beroep kon doen op een handvol spelers. „Dat scheelt meer dan een slok op de borrel”, keek hij voor aanvang vooruit. Tegenover het fysieke ‘geweld’ van Jumpers vielen bij TSM alleen Olivier van Huet en René Korste niet uit de toon. Aanvankelijk leek TSM All Stars danig onder de indruk. Dat kwam het spel niet ten goede. Het eerste kwart ging dan ook met 15-20 verloren. Toch was ook duidelijk dat Jumpers, behalve het fysieke overwicht, niet veel meer te bieden had. Coach Pascal Peeters: „We kregen veel ruimte. Vroeg of laat profiteren we daarvan.”
Het herstel liet niet lang op zich wachten. Zeker toen het schot bij de spelers van TSM beter ging vallen. Halverwege de wedstrijd (31-30) waren de rollen omgedraaid. Een ‘praatsessie’ in het kleedlokaal pakte goed uit. Het advies van coach Peeters hadden de spelers kennelijk goed in hun oren geknoopt. De hoofdrol in het vervolg van het duel was weggelegd voor René Korste die het op zijn heupen kreeg. Met zijn driepunters vanuit alle hoeken en standen, dreef René Korste de tegenstanders uit Venray tot wanhoop. Uiteindelijk bleef de topscorers steken op negen driepunters. „Als hij daarmee door was gegaan, had ik hem er zeker uitgehaald”, grapte Pascal Peeters na afloop. Hij doelde op het record van tien driepunters in één wedstrijd dat hij met René Korste deelt. Al had de huidige coach van TSM tijdens de wedstrijd geen enkel zicht op het aantal driepunters. Ook al omdat Sebastiaan Uuldriks de ring van afstand eveneens wist te vinden.
Het vierde kwart (tussenstand: 58-35) was slechts een formaliteit. Met de winst zo goed als zeker op zak maakte TSM toch de fout om gejaagd op jacht te gaan naar meer treffers. „We staan vijftien punten voor en niet achter”, kregen de spelers in niet mis te verstane woorden in een time out mee. Ook dat advies kwam aan.

Voor TSM scoorden: René Korste 32 (9 driepunters), Sebastiaan Uuldriks 19 (4 driepunters), Olivier van Huet 15, Eric Glaudemans 4, Jan de Rijk 3 en Ron Puts 2.

Zaterdag (19.30 uur) speelt TSM All Stars wederom in Maasbracht. Tegenstander is dan Jumping Giants uit Nederweert. Wie weet, tot dan.