GELDROP, 19 december 2015 – In een spannende gelijkopgaande wedstrijd met veel strijd heeft TSM All Stars zaterdagmiddag gewonnen van E.B.C.G uit Geldrop. De basketballers uit Geldrop waren fel in de rebound en hadden een goed schot, maar TSM wist als team het beste uit elkaar naar boven te halen: 46-59.

Op het eerste gezicht leek Geldrop een geduchte tegenstander. Met sterke driepunters pakte zij de voorsprong. TSM worstelde in het begin van de wedstrijd vooral met zichzelf. Coach Pascal Peeters moedigde de spelers aan om te spelen met vooral meer inzet en “pit”. Langzaam wisten de mannen uit Maasbracht het tij te keren waarbij E.B.C.G tekenen van vermoeidheid begon te tonen. Het duurde dan ook niet lang voordat de stand vrijwel gelijk stond. Na 15-11 in het eerste kwart werd met 26-25 de rust bereikt.
Na de thee wist TSM met sterke acties de voorsprong te pakken. De mannen uit Geldrop werden hierdoor gedwongen de rest van de wedstrijd een inhaalrace te spelen. Onder deze spanning maakten zij veel fouten, waardoor TSM All Stars de wedstrijd vanaf de vrije worp lijn besliste. Na drie kwarten 32-42 met als eindstand 46 – 59.

Door deze fraaie overwinning weet TSM ongeslagen de koppositie in te nemen. Concurrent Tantalus uit Eindhoven verloor afgelopen vrijdag verrassend haar 2e wedstrijd. Daarmee wordt eens te meer bewezen dat iedereen van iedereen kan winnen en dat de competitie waarschijnlijk nog meer verrassende uitslagen zal laten zien. Ook TSM All stars zal tegen elke tegenstander geconcentreerd moeten blijven om geen punten te laten liggen. Op zaterdag 16 januari volgt de eerste thuiswedstrijd van 2016 tegen Aeternitas. Een geduchte tegenstander, waarvan TSM in de uitwedstrijd maar net wist te winnen.

Voor TSM scoorden: Olivier van Huet 22, René Korste 14, Sebastiaan Uuldriks 8, Robbie Huyskens 7, Ronnie Nederlof 6 en Eric Glaudemans 2.