MAASBRACHT, 14 november 2015 – De basketbalcompetitie is al twee maanden oud. Toch speelde TSM All Stars zaterdagavond pas zijn derde wedstrijd. Je zou kunnen zeggen; de enige regelmaat die de basketballers uit Maasbracht kennen, is de onregelmatigheid. Maar niet getreurd, want ook het derde duel, tegen BC Titans uit Kerkrade, werd door TSM All Stars in winst omgezet: 74-55.

Zonder slag of stoot kwam die overwinning echter niet tot stand. TSM startte slordig, terwijl de gasten uit Kerkrade er meteen vol ingingen. Tel daarbij op dat het leek alsof de bal er bij TSM niet in wilde, en de 8-18 achterstand na het eerste kwart is verklaard. Niet voor het eerst die wedstrijd werden de koppen daarna bij elkaar gestoken. Coach Pascal Peeters eiste van zijn spelers meer inzet. Dat lukte, maar in de ogen van de coach „nog te weinig.”
Toch was het herstel ingezet. Onder aanvoering van Olivier van Huet en Sebastiaan Uuldriks kroop TSM dichterbij. Het ging er hard (tegen hard) aan toe in het duel. Tien minuten en dertien fouten verder was de kloof gedicht tot twee punten: 32-34. Opnieuw tijd om de koppen, dit keer in het kleedlokaal, bij elkaar te steken. Coach Pascal Peeters stak zijn onvrede niet onder stoelen of banken. ,,Vooral verdedigend lieten we teveel steken vallen. En de rust was soms nog ver te zoeken. Dat moest beter.”
Dat moest niet alleen beter, maar het werd ook beter. En beter en beter. Bij BC Titans leek het kaarsje te doven, terwijl alles bij TSM All Stars op zijn plaats viel. De fast break kwam beter uit de verf en de spelers wisten elkaar steeds gemakkelijker te vinden. Met een driepunter in de eerste minuut van het derde kwart zette René Korste TSM voor het eerst op voorsprong: 35-34. De score van 25-7 in dat derde kwart leidde uiteindelijk naar een 57-41 tussenstand met nog tien minuten op de klok.
De krachtsinspanning had ook het nodige van de TSM-spelers gevergd. In tegenstelling tot BC Titans kon coach Peeters door wisselen zonder dat er van een verzwakking sprake was. „Uiteindelijk wint de ploeg die als laatste aan de vermoeidheid toegeeft, wist Pascal Peeters na afloop. „Misschien moeten we vaker een korte ‘praatsessie’ tijdens de wedstrijd ingelasten.”
Voor TSM scoorden: Ronnie Nederlof 25, René Korste 18, Olivier van Huet 15, en Robbie Huyskens 8, Sascha Schikowski 4 en Jan de Rijk 3.

Vrijdagavond speelt TSM All Stars een inhaalduel. Om 21.00 uur is Jumpers uit Venray in de Andreashal dan de tegenstander. Voorafgaand aan dat duel (van 19.30 tot 20.30 uur) is er voor de jeugd uit Maasbracht een vrije basketbaltraining in de sporthal. Heb je zin, kom dan gerust eens kijken en gooi een balletje met ons mee. Iedereen is welkom.