MAASBRACHT, 3 oktober 2015 – TSM All Stars is het nieuwe seizoen begonnen zoals het laatste jaar werd afgesloten. Oftewel met winnen en vooral bovenaan op de ranglijst meedoen. Ging het vorige keer voor eigen publiek nog enigszins moeizaam tegen EBCG uit Geldrop (61-53), zaterdagavond in Stramproy was het weer ‘ouderwets’ goed: 42-51. Al had coach Pascal Peeters de score liever „hoger zien uitvallen.”
Het was voor Pascal Peeters nogal wat puzzelen geweest door een aantal afzeggingen. „Die puzzel was snel opgelost. We doen het gewoon met wat er wel is. Punt uit.” Aeternitas begon met knikkende knieën aan het duel. Wellicht begrijpelijk als de uitslagen van de laatste jaren erbij gehaald worden. TSM All Stars zette meteen de toon. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en keek na het eerste kwart al tegen een 3-15 achterstand aan. Daarin kwam in het tweede kwart geen verandering. Met een sublieme driepunter in de zoemer tilde René Korste de ruststand naar 16-29. Met drie verdedigers van Aeternitas om zijn nek scoorde de robuuste speler van TSM vanuit onmogelijke hoek.

Gesterkt door deze opsteker begonnen de gasten uit Maasbracht aan de tweede helft. Misschien iets te gemakzuchtig. Of was het Aeternitas dat alle schroom van zich afgooide en een inhaalrace startte die pas bij 27-29 stopte. Juist op dat moment liep de uitblinkende Rob Huyskens een blessure aan zijn bovenbeen op. De net aangekomen Eric Glaudemans, hij zat nog in een verhuizing, vulde de leemte prima op. Onder aanvoering van Jan de Rijk, Ronnie Nederlof en Rob Huyskens, die de pijn verbeet en van geen ophouden wilde weten, stelde TSM All Stars daarna in korte tijd orde op zaken. De kloof van tien punten bij aanvang van het laatste kwart, kreeg Aeternitas niet meer gedicht.

„Het is goed om te zien hoe knap we ons weer kunnen oprichten”, keek Pascal Peeters na afloop terug. „Natuurlijk, er zijn nog genoeg verbeterpunten. Zo stokte de score regelmatig. Dat maakte tegen Aeternitas niet uit, maar tegen andere tegenstanders zou je dat wel eens de overwinning kunnen kosten. In elk geval zijn we sterker uit deze wedstrijd gekomen.”

Voor TSM scoorden: Rob Huyskens 14, René Korste 13, Ronnie Nederlof 12, Jan de Rijk 10 en Eric Glaudemans 2.

Volgende week, op zaterdag 17 oktober speelt TSM All Stars weer thuis. Om 19.30 uur is Jumpers uit Venray, een oude bekende en nieuw in de competitie, de tegenstander in de Andreashal van Maasbracht. Wie weet tot dan.