EINDHOVEN, 3 april 2015 – Vanuit een werkelijk ‘frisse’ sporthal wisten de mannen uit Maasbracht een overtuigende overwinning van 34-68 te behalen op het studententeam Tantalus te Eindhoven. TSM All Stars was erop gebrand om een goede, maar vooral leuke afsluiting van het seizoen te bewerkstelligen. Met overtuiging, uitstekende verdedigende acties en onderscheppingen van o.a. Dennis Maessen waren de ‘tien’ uit Maasbracht niet te kloppen.

Hoewel Tantalus op papier de jonge benen had, wist TSM All Stars met verzorgd snel spel vanuit de omschakeling vele fast-break punten te scoren. Met een stand van 10-17 na het eerste kwart was het gat geslagen. Hoewel het puntenverschil niet op het scorebord meteen duidelijk was, zag de veel wisselende coach Pascal Peeters hoe de ene na de andere aanval van Tantalus stuitte op een Maasbrachts front. De uitstekend spelende Robbie Huyskens bekroonde veelvuldig zijn eigen spel. De ‘lucky’ driepunter uit de heup van Sebastiaan Uuldriks in het rustsignaal bezegelde het lot met 22 tegen 31.

Met fysiek spel en meer overtredingen probeerde Tantalus nog een verschil te forceren in de tweede fase van de wedstrijd. De, tot dan toe, gretig spelende René Korste moest helaas uitvallen met een kuitblessure. De onbesuisde acties aan Eindhovense zijde leidde tot lichte irritaties en blauwe plekken, maar een mentaal sterk TSM maakte het verschil alleen maar groter met 28 -51.

Met rust en ook een beetje lijfbehoud speelde TSM All Stars het laatste kwart gedisciplineerd uit tot een prachtige overwinning. Zelfs in het laatste kwart wist Tantalus niet verder te komen dan 6 punten. Hiermee sluit TSM All stars het seizoen af met een mooie tweede plek in de competitie. Met dank aan de sponsoren, sluit TSM All Stars een succesvol en plezierig jaar af, waarin TSM All Stars zelfs lange tijd heeft meegestreden om de titel. Tot volgend seizoen!

Voor TSM scoorden: Olivier van Huet 23, Ronnie Nederlof 11, Eric Glaudemans 9, René Korste 7, Robbie Huyskens 6, Dennis Maessen 5, Sebastiaan Uuldriks 5 en Jan de Rijk 2.