MAASBRACHT, 22 maart 2015 – TSM All Stars heeft zich prima gerevancheerd voor de eerder geleden 56-48 nederlaag tegen Dunatos. Niet TSM, maar de ploeg uit Meerssen wist daardoor beslag te leggen op de titel. Een knock-out voor de Maasbrachtenaren. Een tik die behoorlijk was aangekomen. Zaterdag herpakte de ploeg van coach Pascal Peeters zich door in eigen hal met 63-54 te winnen van BC Heeze. Het uitduel werd al met 65-70 gewonnen.

Het laat zich raden dat de uitschakeling voor het kampioenschap niet in de koude kleren was gaan zitten. „Maar op zo’n momenten moet je karakter tonen”, wist coach Peeters. „Dat hebben we vandaag gedaan.”

Zonder slag of stoot kwam de zege in de Andreashal van Maasbracht overigens niet op het bord. TSM was weliswaar de bovenliggende partij, maar Heeze bleef nadrukkelijk in het spoor. Sterker, tot viermaal konden de gasten de kloof met TSM, dat slordige fases met subliem spel afwisselde, tot luttele punten te dichten. Op ervaring en routine wist TSM echter telkens weer uit te lopen. Maar coach Peeters en zijn spelers op de bank zullen er soms toch met samengeknepen billen gezeten hebben. „Dat viel wel mee”, had de coach na afloop goed lachen. „Ik kijk alleen naar de positieve punten. En die heb ik vandaag genoeg gezien. Er zaten werkelijk hoogstandjes bij.”

Coach Peeters zal ongetwijfeld het spel van Sebastiaan Uuldriks, die een nimmer aflatende ijver aan de dag legde, hebben bedoeld. Stond hij niet aan de basis van een prachtige aanval, rondde Sebastiaan Uuldriks zelf wel een fast-break scorend af. In het laatste kwart (45-38) nam coach Peeters een gok door ook de spelers in te brengen die normaal minder speeltijd krijgen. En die stelden hun coach en het team niet teleur. Zo scoorde Dennis Maessen drie cruciale driepunters. Precies op het moment dat het voor TSM mis dreigde te gaan. En Sascha Schikowski? Die toonde zich in de slotminuten de koelste kikker van allemaal. Met zijn twee benutte vrije worpen, gevolgd door een tweepunter ontnam hij Heeze het laatste sprankje hoop.

Aan de ontlading na afloop was te merken dat deze zege voor TSM als geroepen kwam. Iets dat ook coach Peeters beaamde. „Dit was een echte teamprestatie. Zo zien we TSM All Stars graag. Spelers die voor elkaar door het vuur gaan. En, nog belangrijker, spelers die elkaar het succes gunnen. Dan speelt leeftijd geen enkele rol.”

Voor TSM All Stars scoorden: Olivier van Huet 18, René Korste 17, Sebastiaan Uuldriks 12, Dennis Maessen 9, Sascha Schikowski 4, Robbie Huyskens 3.