MAASBRACHT, 24 januari 2015 – Alle loftuitingen vooraf ten spijt, TSM is er zaterdag niet in geslaagd om alvast een voorschot op de titel te nemen. De mannen van coach Pascal Peeters vochten in de Andreashal van Maasbracht als leeuwen, maar beten tegen Dunatos uiteindelijk in met 74-78 in het stof. De ploeg uit Meerssen heeft daardoor de beste papieren om de titel in de wacht te slepen.

Voor de neutrale toeschouwers werd het een wedstrijd om de vingers bij af te likken. Het verschil in de wedstrijd werd in het eerste kwart gemaakt. Daar waar TSM All Stars de bal niet door de ring kreeg, lukte dat bij de gasten wel. Met onder andere vijf driepunters van Emile Ramakers kwam Dunatos op een 15-21 voorsprong. De vijftien punten van TSM werden door zes verschillende spelers verzameld. Op zich ook een verdienste.

TSM hikte de hele wedstrijd tegen deze achterstand aan. Telkens als de thuisploeg weer in het spoor kwam, schakelde Dunatos een tandje bij en schommelde de kloof weer rond de zeven punten. „Ze zaten er stevig op”, vertelde coach Pascal Peters. „We kregen geen meter ruimte.”

In het laatste kwart kwam voor TSM dan toch het spel op de wagen. Olivier van Huet zette de toon en met René Korste zorgde hij ervoor dat de voorsprong van Dunatos als sneeuw voor de zon smolt. Met nog twee minuten op de klok zorgde Olivier van Huet zelf voor de 72-71 en Ronnie Nederlof voor de 74-71. Er gloorde weer hoop voor de thuisploeg. Maar de ‘drieschutterkoning’ van Dunatos wilde aan dat feestje niet meewerken. Omdat de gasten in de slotminuut de vrije worpen beter namen dan TSM, konden zij uiteindelijk de wedstrijdpunten mee naar huis nemen.

„Een bittere pil in een kanjer van een wedstrijd’, vatte coach Peeters het samen. „We hebben het nu niet meer in eigen hand en zijn afhankelijk van een misstap van Dunatos.” Van opgeven wilde hij niets weten. „Zo zitten we bij TSM niet in elkaar. We blijven elke wedstrijd knokken. Dat is het minste wat we kunnen, maar ook moeten doen.”

Voor TSM scoorden: Olivier van Huet 29, René Korste 18 (3), Ronnie Nederlof 13 (1), Eric Glaudemans 7 (1), Robbie Huyskens 4, Sebastiaan Uuldriks 3.