MAASBRACHT, 18 januari 2015 – Met gezonde wedstrijdspanning werd uitgekeken naar de tegenstander BC Titans Heren 1 uit Kerkrade. Een ploeg die nog geen thuiswedstrijd had verloren en de enige ploeg in de competitie die in een wedstrijd meer dan 100 honderd punten wist te scoren. TSM All stars liet daarom vanaf het begin zien dat ze op en top gedreven en gebrand waren. Met deze instelling pakte TSM All Stars uiteindelijk makkelijk de overwinning. Met een niet geflatteerde uitslag van 35-69 lieten de mannen uit Maasbracht merken dat het initiatief de gehele wedstrijd aan hun zijde lag.

Het team van coach Pascal Peeters speelde fantastisch basketball om te zien. Het balletje ging makkelijk rond en TSM had de scherpte om het af te maken. Met de rust had TSM het verschil al gemaakt (16-32). Vooral René Korste was op schot en beloonde daarmee het teamspel. Sebastiaan Uuldriks en Ron Puts beten zich vast in de tegenstander en forceerde veel balwinst en ook Olivier van Huet speelde een ijzersterke wedstrijd. Dit tot ergernis van de ‘vormloze’ Titans die vandaag opvallend veel kansen miste.

Daar waar TSM na rust opnieuw de motivatie liet zien, liet Titans het kopje hangen en kreeg een oorwassing van 20 onbeantwoorde punten. Vastberaden trok Rob Huyskens de kar in zowel de aanval als de verdediging met ijzersterke rebounds. De welverdiende driepunter van Jan de Rijk bekroonde de 3e periode. Dit tot grote vreugde van de mannen uit Maasbracht. “Het hele team verdient een pluim. We hebben goed samengespeeld, maar ook individueel hebben we gewoon goed gespeeld”. Aldus Gert van Oost die zelf ook enkele minuten verdienstelijk meespeelde.

Zaterdag om 18.15 uur speelt TSM All Stars in Maasbracht de topper tegen BC Dunatos. De ploeg uit Meerssen won nog al zijn duels en gaat met TSM uitmaken wie zich straks kampioen mag kronen. Gezien het samenspel van vandaag is alles mogelijk. Moge de beste winnen.

Voor TSM scoorden: René Korste 29, Olivier van Huet 20, Sebastiaan Uuldriks 10, Rob Huyskens 5 en Jan de Rijk 5.