Heeze, 7 dec 2014 – Hoewel Sinterklaas ons nog maar net heeft verlaten, was het fysiek sterke en scherp schietende BC Heeze HS3 niet van plan cadeautjes weg te geven. Pas in de laatste 3 minuten werd de uitwedstrijd beslist in het voordeel van TSM All Stars met 65-70. Voor de mannen van Coach Pascal Peeters vooral een mentale overwinning. “We laten zien dat ook als het gelijk op gaat we als team blijven samenspelen.”

Dankzij enkele sterke acties en driepunters van René Korste wisten de mannen uit Maasbracht de eerste voorsprong te pakken. Na het eerste kwart was dan ook de stand 10-21. Het tweede kwart ging op en neer en TSM liet met sterke passing zien dat ze de voorsprong konden behouden met 26-36.

De tegenstander liet zich in eigen huis niet de les lezen en pakte de verdediging stevig op. Onder leiding van slechts 1 scheidsrechter werd het spel harder. Veel spelers van TSM kwamen daardoor vrij voor het schot, maar wisten de kansen niet te verzilveren. De mannen uit Heeze voelde dat het momentum aan hun zijde was en beloonden hun eigen spel met goede scores en rake driepunters. De vlugge voorsprong begon te slinken en halverwege het derde kwart resulteerde dat in de eerste voorsprong voor de thuisploeg. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen en billen knijpen met na drie kwarten een stand van 49-50.

TSM liet zich echter niet intimideren en onder leiding van fantastisch verdedigend en aanvallend spel van Sebastiaan Uuldriks knokte de mannen zich mentaal terug in de wedstrijd. Juist in deze fase van de wedstrijd liet Maasbracht zijn kwaliteiten zien en speelde de wedstrijd uit met sterk samenspel en goed overzicht. “Een belangrijke overwinning in een fysieke wedstrijd”, aldus coach Peeters. Die de tegenstanders achteraf complimenteerde met hun sportieve spel.

Voor TSM scoorden: Sebastiaan Uuldriks 24 (4), René Korste 22 (3) Olivier van Huet 15, Eric Glaudemans 4, Sascha Schikowski 3 en Rob Huyskens 2.