MAASBRACHT, 10 jan 2015 – Dat TSM All Stars zou winnen van hekkensluiter Jumping Giants uit Nederweert stond eigenlijk vooraf al vast. Maar juist dat gegeven maakt de basketballers uit Maasbracht zenuwachtig en gespannen zo leert de geschiedenis. Helemaal als de draad, na het ‘kerstreces’, weer moet worden opgepakt. Uiteindelijk kwam het zaterdag in de Andreashal toch allemaal goed. TSM won met 82-51. En dat is een puntje minder (51-83) dan eerder in Nederweert.

In het team van coach Pasal Peeters maakte Gert van Oost zijn rentree. Op zich niet zo opzienbarend, maar de laatste keer dat Gert van Oost voor TSM All Stars in actie kwam, ligt inmiddels 21 jaar(!) terug. Met meteen een driepunter van René Korste was voor Jumping Giants duidelijk dat er in Maasbracht niets te halen viel. Toch duurde het lang voordat de rust in het spel van TSM kwam. Te gehaast, te snelle beslissingen, te veel verkeerde pases en dus veel verloren scores. Desondanks leidde de thuisploeg na het eerste kwart met 20-15. Ook in de drie kwarten die volgden, bleven er fases van onrust. Jumping Giants kon daarin telkens iets terugkomen, zonder dat TSM ook maar een moment in verlegenheid werd gebracht.

En als het spel bij TSM All Stars loopt, is het ook meteen genieten geblazen. Zo scoorde Olivier van Huet aan de lopende band en toverde René Korste weer de nodige hoogstandjes uit de hoge hoed. Coach Pascal Peeters was zaterdag vooral te spreken over de wil om samen te werken. „De opdracht om er samen iets van te maken binnen de lijnen, werd prima uitgevoerd. Elkaar oppeppen en stimuleren. Dat is een groot goed.”

Zondag om 15.00 uur speelt TSM All Stars in Kerkrade tegen BC Titans. Het hoogtepunt moet dan een week later, zaterdag 24 januari (18.15 uur) volgen. Dan is in Maasbracht Dunatos de tegenstander. De ploeg uit Meerssen won nog al zijn duels en gaat met TSM uitmaken wie zich straks kampioen mag kronen. Gelet op de uitslagen en scores lijkt TSM de beste papieren te hebben. Maar zoals reeds gemeld… dat gegeven zorgt niet bepaald voor de broodnodige rust. Nog genoeg werk aan de winkel dus.

Voor TSM scoorden: Olivier van Huet 37, René Korste 20, Sebastiaan Uuldriks 9, Rob Huyskens 8, Jan de Rijk en Dennis Maessen 3 en Gert van Oost 2.