Maasbracht, 22 nov 2014 – Zonder ooit in problemen te komen heeft TSM All Stars een moeizame overwinning behaald van 43 tegen 65 tegen Aeternitas HS2 uit Stramproy. Met deze overwinning pakt TSM officieel de koppositie in de ranglijst en kan het met nog twee wedstrijden (resp. tegen Tantalus HS4 uit Eindhoven en BC Heeze HS3) voor de jaarwisseling nog een goede stap maken deze positie verder te verstevigen en de winnende reeks voort te zetten.

Hoewel TSM sterker was op elke positie in het veld kwamen de mannen uit Maasbracht moeizaam tot de overwinning. Aeternitas wilde een herhaling van eerder dit seizoen voorkomen (TSM – Aeternitas: 87 – 37). Opvallend was hoe beide teams vanuit hun verdediging de basis wilde leggen voor hun aanvallen. Een zoneverdediging in beide kampen leidde tot de extreem lage score van 13 tegen 33 met de rust. Eric Glaudemans zorgde in de verdediging nog voor wat spektakel door minstens vier schoten van Aeternitas verwoestend te blocken.

In het derde kwart leek het voor TSM All Stars in eerste instantie met de aanval niet beter te gaan. Coach Pascal Peeters was genoodzaakt om de mannen uit Maasbracht door middel van een time out weer op een lijn te krijgen. De gretigheid en ambitie van TSM die nu toch enkele weken goede resultaten opleverden werkten ditmaal tegen hen. Spelers gingen “te” vaak voor eigen succes en kansen werden om zeep geholpen. Gelukkig was Jan de Rijk koelbloedig en wist ondanks alle hectiek en chaos op het veld met rust en enkele zeer belangrijke driepunters niet alleen bij te dragen aan de overwinning, maar ook de dolksteek te leveren voor Aeternitas.

Voor TSM scoorden (3-punters): Olivier van Huet 28, René Korste 16 (2), Jan de Rijk 8 (2), Eric Glaudemans 7, Rob Huyskens 4 en Sascha Schikowski 2.

Komende zaterdag 29 november (18.15 uur) ontvangt TSM All Stars in de Andreashal de nummer 5 van de ranglijst, Tantalus uit Eindhoven.