Maasbracht 16 nov 2014 – Coach Pascal Peeters van TSM All Stars kon er zaterdagavond, na de ruime zege op Titans uit Kerkrade (84-45), niet meer onderuit. „Als we ons nu de titel niet tot doel stellen, maken we ons zelf ongeloofwaardig.” Niemand van de spelers in het kleedlokaal die hun coach na afloop tegensprak.

Daarmee legt coach Peeters toch wel enige druk op zijn team. „Dat klopt, maar we hebben in deze wedstrijd opnieuw bewezen dat we met die druk om kunnen gaan.” TSM All Stars zal dan ook nog moeten afrekenen met de huidige nummer één, Dunatos. De ploeg uit Meerssen, op zaterdag 24 januari tegenstander van TSM in Maasbracht, heeft nog alle wedstrijden gewonnen. TSM verloor alleen het openingsduel.

Zonder Robbie Huyskens (rug) en Gert van Oost (knie) liet TSM All Stars zaterdagavond meteen zien wie het in de Andreashal van Maasbracht voor het zeggen had. De opdracht was duidelijk. De fysiek sterke tegenstander Titans met een compacte zone het doorkomen onmogelijk maken. Het leidde tot een 18-9 stand na het eerste kwart. Voor de gasten uit Kerkrade was er bijna onmogelijk om een gaatje in de bres te slaan. Toen daarna ook nog het sterkste wapen van TSM in stelling werd gebracht, de fast break, was het voor Titans duidelijk dat er in Maasbracht geen eer te behalen viel. Met name Ronnie Nederlof was zijn tegenstanders voortdurend te snel af. Prima bediend vanuit de eigen verdediging met lange ballen van onder andere René Korste en Olivier van Huet.

Met de regelmaat van de klok toverden de spelers van TSM de ene na de andere mooie aanval uit de hoed. Daarbij waren, tot tevredenheid van coach Pascal Peeters, de schitterende combinaties meer regel dan uitzondering.

Compliment voor Titans dat zijn sportieve plicht bleef doen en zijn heil niet in het harde spel zocht. Daardoor bleef de wedstrijd het aankijken meer dan waard. Alleen in de slotfase liet de nauwkeurigheid aan zijde van TSM enigszins na. Maar omdat ook bij Titans de conditie ging meespelen, bleef de thuisploeg aan de goede kant van de score.

Voor TMS scoorden (3-punters): Ronnie Nederlof 25 (2), Olivier van Huet 23, Eric Glaudemans 12 (2), René Korste 9 (1), Sebastiaan Uuldriks 7 (1), Sascha Schikowski 4 en Dennis Maessen 3 (1).

Zaterdag (18.00 uur) gaat TSM All Stars op bezoek bij Aeternitas in Stramproy. De thuiswedstrijd won TSM met 87-37. Op papier dus een te kloppen tegenstander. De geschiedenis leerde echter dat die wetenschap niet altijd in de praktijk te zien was. Coach Peeters: „We onderschatten niemand. We hebben onze lesjes in het verleden geleerd.”