Maasbracht, 19 okt 2014 – TSM All Stars heeft zijn tweede competitiezege binnen. Zaterdagavond kreeg Aeternitas in Maasbracht geen poot aan de grond. TSM won overtuigend met 87-37 (46-18).

Al vroeg in de wedstrijd kon coach Pascal Peeters gemakkelijk achterover gaan zitten. Handenwrijvend keek hij toe hoe zijn spelers met de gasten uit Stramproy de vloer aanveegden. Wellicht dat de onverwachte nederlaag bij de opening van het seizoen bij de basketballers van TSM toch iets teweeg heeft gebracht. Gedreven en gemotiveerd als in de ‘goede oude dagen’, bouwde TSM in hoog tempo aan de voorsprong.  Zelfs Robbie Huyskens vergat zijn lastige polsblessure en wilde van wijken niet weten.

In alles was TSM tegenstander Aeternitas de baas. Het sierde de gasten dat die sportief bleven trachten, de ‘schade’ beperkt te houden. Maar na het eerste kwart (21-7) was duidelijk dat voor hen in Maasbracht geen eer te behalen viel. Coach Pascal Peeters roemde na afloop de samenwerking in zijn team. „De spelers vonden elkaar blindelings. Vooral op handelingssnelheid en in de omschakeling hebben we vandaag een puike prestatie geleverd.”

Zelfs toen Aeternitas na de pauze overschakelde op een mandekking, bood dat geen soelaas. Sterker, Ronnie Nederlof  bleek voor zijn directe tegenstander ongrijpbaar in de fast-break. Voeg daarbij het ‘geweld’ van René Korste onder de ring, hij toverde voor de toeschouwers en zijn medespelers weer enkele onnavolgbare staaltjes uit de hoge hoed, en het zal duidelijk zijn dat TSM toonaangevend bleef. „Dit moet vertrouwen geven om er een prachtig seizoen van te maken”, oordeelde coach Peeters.

De volgende thuiswedstrijd van TSM All Stars is op zaterdag 1 november. Dan is Bladel om 18.15 uur de tegenstander in de Andreashal.

Voor TSM scoorden: Ronnie Nederlof 40, René Korste 27 (4 driepunters), Eric Glaudemans 7, Jan de Rijk 6, Sebastiaan Uuldriks 3, Robbie Huyskens 2 en Sascha Schikowski 2.