Maasbracht 12 okt 2014. Met overtuiging hebben de mannen van TSM Maasbracht de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen met 51 tegen 83 van een fanatiek Nederweert.

Al na het eerste kwart werd duidelijk dat Maasbracht op gebied van lengte en fysiek het overwicht had. Dit resulteerde in een verschil van 10 tegen 26 in het voordeel van TSM. Mede door sterke scores van Olivier van Huet en Rene Korsten liep de score bij de rust uit tot 20 -47.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een overtuigende overwinning voor TSM, ondanks verwoede pogingen van de Giants. Door goed samenspel en vooral rust in de aanval van TSM mocht alle inzet niet baten. Voor de wedstrijd legde coach Pascal Peters de nadruk op het vertrouwde verdedigen en aanvallen. Deze afspraken brachten veel duidelijkheid en rust in de aanval van Maasbracht.

Met deze overwinning pakt de Maasbrachtse formatie een belangrijke overwinning. Ze staan nu gedeeld derde. Het hervonden zelfvertrouwen biedt een goede uitgangspositie tegen Aeternitas uit Stamproy.

Olivier van Huet: 23, René Korste: 22, Rob Huyskens: 12.