De basketballers van TSM All Stars spelen zaterdag hun eerste competitiewedstrijd sinds 2009. De wedstrijd begint om 18:15 en wordt gespeeld op het centre court van de Andreashal in Maasbracht. Achilles’71 uit het Brabantse Nuenen is de eerste tegenstander.

TSM All Stars bestaat 30 jaar en ter ere van deze gelegenheid staat er komend seizoen weer een mannenteam op de planken. Op welk niveau TSM zich precies kan meten is nog niet helemaal duidelijk, maar gezien de brede selectie met technische, tactische en fysieke kwaliteiten, zijn de verwachtingen hooggespannen.

Het mannenteam is samengesteld uit een perfecte mix van jong en jonger. Draagkracht en motivatie zijn volop aanwezig en dat belooft dus heel wat. Toch staan plezier, strijd maar vooral saamhorigheid voorop, basketbal is immers een teamsport. En dat laatste is precies waar TSM zich al sinds de oprichting in 1984 mee onderscheidt, aldus coach Pascal Peeters.

Dat TSM weer competitie ging spelen, speelde wel mee in het achterhoofd, maar sinds de oude kern zich meer op recreatief basketbal ging richten, was de vraag wanneer. Met de komst van nieuwe spelers en oude spelers die hun ‘heil’ niet vonden bij andere verenigingen is de spelersgroep gemotiveerder dan ooit tevoren.
Aanvoerder Olivier van Huet:

De doelstelling is presteren waar mogelijk, maar als nieuwkomer kunnen we vrijuit spelen. We moeten niets en komen pas net kijken met deze ploeg. Als de kans zich voordoet, dan gaan we voor het hoogst haalbare. En met deze groep is dat einde nog niet bepaald.